Säl-spotting i östra Skåne igår

Knubbsäl (?) i östra SkåneJag förstår att det inte är helt ovanligt att man ser säl i mina trakter av världen, men det är första gången jag personligen ser en säl i verkliga livet utanför djurparker. När vi närmade oss på avstånd rakt framifrån kunde vi först inte förstå vad det var vi såg, men vi förstod ändå ganska snabbt att det måste vara en säl (det kändes bara lite overkligt att det kunde vara det).

Tre stycken såg vi totalt och denna var de av dem som låg närmast oss, uppskattningsvis ca 50 m ut från strandkanten. Jag skulle tro att den är relativt ung knubbsäl (?), ungefär en meter lång. Den rörde sig ganska mycket, försökte hitta en avslappnande position. Den var nyfiken på oss och verkade inte så värst rädd att vi stod och tittade på. Men den tittade med jämna mellanrum bakåt för att kolla så att kompisarna fortfarande låg kvar på samma plats.

Vi tog chansen att betrakta den lilla gynnaren en bra stund innan vi fortsatte vår promenad. Jag får be och tacka naturen för upplevelsen :)

(Klicka gärna på bilden för att sen den lite större).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *